pirmdiena, 2021. gada 31. maijs

Vēlēšanu cīkstiņi Jūrmalā

Nu, ko, draugi – vēlēšanas ir pietuvojušās puskuiļa rūciena attālumā un, neskatoties uz pavasari, purinās tos cāļus jau pēc nedēļas. Sitiet bungas, lieciet likmes, bet galvenais – pārdomājiet, par ko jūs to darāt.

Man kā jūrmalniekam ar senām saknēm, protams, interesē, kas tad pēc nedēļas dalīs un bīdīs tos pulētos ozolkoka domes krēslus un pie reizes arī pilsētas budžetu un visas citas štelles. Tāpēc atbildīgi palūkojos startējošo partiju sarakstos un programmās ( jā arī savējā, no kuras startēju - lai būtu godīgi!) un arī deputātu Feisbuka lapās un sastādīju sev tādu nelielu “vadlīniju grāmatu” par to, kas tad te priekšvēlēšanu skaņās tricina gaisu. Kas par sevi nespēj pasmieties, kam vāji nervi vai kas nespēj turēt sitienu, tālāk lai nelasa un netraumējas. Taisnības labad jāsaka, ka man ir arī pozitīvo lietu apkopojums no visām partijām, bet tas ir atsevišķs stāsts un šoreiz neietilps feļetona formātā. Tas būs cita raksta temats. Piedodiet, ja varat. Ja nevarat – arī tad tieciet ar savu problēmu kaut kā paši galā.
Nu, tad, lūk, draugi:

JKP


Četri biedri piecās rindās. Vecais sastāvs, kuram bija piesmērējusies partija “Tev, Jūrmalai”, veiksmīgi izkaisīts un neitralizēts, tagad nāks nākošā porcija “godīgo, drosmīgo un gudro”. Ja šitie tikšot pie šprices, tad izveidošot Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju! Wooowww! Komitejas un darba grupas ir tas, kas mums te, Jūrmalā, patiesi tik ļoti ir pietrūcis visus šos gadus! Nāciet vien, nāciet kopā ar savu smalko stratēģiju balsu zvejošanai:

https://puaro.lv/politika/atklatiba-nonakusi-slepena-jkp-komunikaciju-strategija/?fbclid=IwAR2gK_MJYpY0cM321Nep4tF4AuZjEEcqyUc4QqFurlUzKehz4k1OO1FYvhs

Kamēr cirks ir aizbraucis, mums vitāli nepieciešami vismaz kādi vietējie klauni.

Tev, Jūrmala


O, jāāā! Mēs jau sen to bijām pelnījuši! Jūrmalai ir savs Ķirsis! Ja jau Rīga ir mazā Parīze, tad Jūrmala lai ir mazā Rīga.

Sevi spītīgi sauc par “jūrmaliskāko” partiju, lai gan kandidātu izcelsmes vietas aptveres zona ir gana plaša un ietver gan tālos Dundagas mežus, gan Lēdmanes kādreizējā kolhoza laukus, gan pavisam tālas aizjūras zemes.

Šis saraksts Jūrmalā ir sajuties kā mazajā Silīcija ielejā: “Veidosim inovāciju parku mūsdienīgu augsto tehnoloģiju uzņēmumu piesaistīšanai.” Aha, un turpat blakus veidošot Amatu mājas pastalniekiem un vēl, protams, dažu esošo deputātu “jājamzirdziņu” – plunčāšanos Ķemeru dūņu vannās. Kleperis nosprādzis, kungi! Šito visu mēs jau dzirdējām uz 2013.gada vēlēšanām ejot un tā ik uz katru nākamo sasaukumu. Ā, vēl 4 gados noasfaltēšot visas grantētās ielas. Ar tiem pāris miljoniem, kurus katru gadu no iebraukšanas caurlaidēm pilsēta iekasē. Hehe - izskatās, ka tā JKP astrāli-kosmiskā domāšana un solīšana ir lipīga, nudien!

ZZS


Visvecākais saraksts – jaunākus par 40 nepielaiž bez speciālas izziņas, un arī ar to izskatās, ka ne. Bet surprise – sarakstā vairākas jaunas sejas! Laikam domes darbinieki aptrūkušies, jo šis ir esošā mēra saraksts. Lai nu kā – pareizi jau ir, citādi pa tiem 8 gadiem dažs labs ģīmis jau tā kā piegriezies. Iedomājieties, ka jūs baro ar veselīgiem griķiem 8 gadus no vietas… iedomājāties, ja? Un tagad sagatavojaties vēl 4! Bet sola daudz, sola labi ( dažbrīd pat pārāk), administratīvais resurss arī ir – šaubu nav, jau laicīgi apsveicu sarakstu ar iekļūšanu domē! A es, ja netikšu, sākšu apsvērt, vai nevajag uzmeikot trešo junioru. Nemaz ne sliktāka nodarbe par sēdēšanu Baltā nama beņķos. Un rakstīšu feļetonus, protams! Par tiem, kas tika. ;o)

Saskaņa


Kaut arī šobrīd pozīcijā, bet sola daudz uzmanīgāk un apdomīgāk, vai nu tāpēc, ka negrib lekt mēram acīs, vai nu tāpēc, ka nav pārliecināti par savu ievēlēto deputātu skaitu šajās vēlēšanās pie visām tām “Jaunajām Saskaņām” un “Krievu savienībām”, kas kāri mēģina noskrubināt savu gabaliņu no krievvalodīgo elektorāta pīrāga.

“Verēnas pašvaldību investīcijas Ķemeru atjaunošanā ir labs atspēriens kūrorta nozares attīstībai. Nākamais izaicinājumi ir investīciju piesaiste un jaunu tūrisma produktu attīstība. Lai Jūrmalā būtu ne tikai laba dzīves vieta, bet arī darba vietā ar jaunām darba vietām un inovatīvām nozarēm”. – Hello, jums tur tai sarakstā neviens vairs nepiestrādā par latvieti un nevar izlabot acīmredzamas pareizrakstības un stila kļūdas? Vai arī šis politiskais manifests ir tapis pēdējā stundā pirms saraksta iesniegšanas?

“Jūrmala ir pilsēta, kas atvērta pasaulei. Mēs atbalstam kultūras dialogu dažādu pilsētas kopienu starpā, kā arī kultūras dialogu ar pārējo Eiropu un visu pasauli.” – Hei, draudziņi, viss jau forši, tikai ārpusgalaktikas civilizācijas aizmirsāt! Nemaz nav iekļaujoši!

Nacionālā apvienība


Saraksts visām meičām precību gados. Tēva dēlu te kā zvaigžņu debesīs.;o)

Stāstu par nacionālajām un latviskajām vērtībām labi raksturo bezcerīgi maskulīnais saraksta sastāvs: tikai 2 sievietes jeb 11.1% pret 88.9%. Iedvesmojoši, ne? Un tās pašas, kas ir: viena visnotaļ glīta, bet ar čivavas smadzenēm ( pardon, absolūti nekā personīga, to es no pašas dāmas ierakstiem feisī par to, ka kāds suns, tāds saimnieks), bet otrai vienkārši uz šejieni jāpiekāpj pēc …nuu…gadiem 8-10, jo, lai gan vispār esmu atvērta visam jaunajam, kaut kā tomēr negribētos domi pārvērst par skolēnu prakses uzņēmumu. Toties, kas balsos, iespējams saņems promenādi Slokā ar tautiskos rakstos grebtiem soliņiem, Raivja Dzintara biogrāfiju kopā ar vadlīniju 1.sējumu “Kā dzīvot Jūrmalā” un jaunas pašvaldības policijas formas ar obligātām Lielvārdes jostām. Varēsiet piedalīties gaišo ielu projektā un par nelielu, bet godīgu ziedojumu saņemsiet apgaismes stabu ar jūsu vārdu un jumja zīmi staba galā.

Jaunā Vienotība


Ja nu kaut kur viss ir galīgā klarnetē, tad tas ir šeit! Šī komanda atjaunošot kūrortpilsētas slavu (slavu, Karl, vienkārši slavu!) un izskaudīšot korupciju! Man jau mazliet nojucis skaits, cik partijas niekojas ap šo Sīzifa akmeni. Atjaunošot Jūrmalas ekonomisko augšupeju. Es tā laikam pareizi saprotu, ka tieši šīs ekonomiskās augšupejas veicināšanai tapa valdības lēmums pārdalīt NĪN, to samazinot pašvaldībām, tai skaitā arī Jūrmalai? Pilsētai tie ir kādi 3 miljoni gadā, kas tiek atrauti budžetam. Bet Jaunajai Vienotībai jau tas ir nieks, jo ar viņiem viss būšot pavisam savādāk: biznesa centri augs kā sēnes jūras un mežu tuvumā, jaunuzņēmumi stāvēs rindā pēc atvērto biroju iespējām, jaunuzceltajā ledushallē ledus būs nospodrināts kā spogulis, Jūrmalas konferenču tūrisms būs izkodis ne tikai Rīgu ar savu svaigi izveidoto ATTA centru, bet arī pārējo Baltiju un pat Skandināviju. Ja kādam radās kaut mazākās šaubas, aizdodieties uz Vaksācijas muzeju (oi, piedodiet jel, Vakcinācijas biroju) un paši apskatieties to laimību. Pats par sevi saprotams, arī domnieku algas pieaugs vismaz kā Rīgā, jo partija ir iekļaujoša un nekādi izlēcēji ar deputātu algu iesaldēšanu te nav paredzēti. Kovids ta kovids, bet algu izmaksa – pēc saraksta!

Latvijas attīstībai


Saraksta līderis ir kā Rīgas Domes vēlēšanu Staķa analogs: glīts, smaidīgs, labi pašūtā uzvalkā, runā kā no grāmatas skaistas, teorētiskas lietas, bet kopumā sarakstu varētu noraksturot īsi: Jaunieši, Kas Skrien Ar Krēsliem. Vai aizskries līdz vienai vietai Jūrmalas domes gaiteņos – to redzēsim itin drīz. Galvenais, lai tā viena vieta nebūtu WC. Latvieši ir viena dziedoša nācija, tāpēc saraksta moto uz vēlēšanām: “Tu saviļņoji mani, neko pat nedarot….”

Piedodiet, par pārējiem izvērsti nerakstīšu, jo manas nejaukās aizdomas ir, ka šie saraksti nepārvarēs 5% barjeru, attiecīgi ko tur velti muti dzisināt vai pirkstiņus ap klaviatūru klabināt. Nu jā, vēl varbūt man par pārsteigumu kaut kā knapi varētu tai barjerai pārvelties pāri Latvijas Reģionu apvienība, kuras Jūrmalas nodaļa ir patvērums no ZZS Rīgā un Saeimā startējušajiem, bet tā arī sauli neieraudzījušajiem ļaudīm. Ja neskaita to, ka LRA pirmie Kauguru “Maxima XX” stāvlaukumā izvietoja aplīmētu polit-auto, par citiem sasniegumiem priekšvēlēšanu periodā īsti neesmu informēta. Bet varbūt tā ir ļoti precīza segmentācija un uz mana rēķina partijai ietaupījās vismaz daži desmiti santīmu uz bukletiem. Tāpēc par šo jūtos nopelnījusi kafiju un atklanos no jums līdz nākošajam rakstam! Visiem sauli un deputātu mandātus!